Menu

Alkoholbehandling i Aarhus

AlfaRehab i Aarhus tilbyder skræddersyede behandlingstilbud inden for alkoholrådgivning og -behandling for dig og de mennesker, du har tæt på – enten ambulant eller hos os.

Ring til os når som helst: (+45) 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Anonym alkoholafvænning

Få hjælp til dit alkoholmisbrug i Aarhus

I overensstemmelse med Sundhedslovens § 141 yder Aarhus kommune gratis alkoholbehandling og -rådgivning.

Har du brug for en uforpligtende samtale med en erfaren alkoholbehandler, kan du kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81 døgnet rundt. Du er garanteret anonymitet, og du vil møde medarbejdere med stor forståelse for din situation.

Vil du hellere mødes til en samtale om dine udfordringer, kan du sende en beeked her, og reservere en tid – så finder vi i fællesskab ud af, hvordan vi hjælper dig med dit misbrug.

Spørgsmål og svar om alkoholbehandling i Aarhus

Her finder du svar på de spørgsmål, vi oftest møder i forbindelse med alkoholbehandling og de tilbud, vi har hos AlfaRehab i Aarhus.

Sidder du tilbage med spørgsmål, du ikke har fået svar på, kan du ringe til os, hele døgmet, på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvad koster alkoholbehandling i Aarhus?

Gennem Aarhus kommune kan du visiteres til alkoholafvænning, hvilket betyder, at du kan modtage gratis behandling.

Derudover er der mulighed for finansiering gennem privat sundhedsforsikring eller egenbetaling hvis du ønsker alkoholbehandling hos AlfaRehab.

Hvilke behandlingsmuligheder er der hos AlfaRehab i Aarhus?

I Aarhus tilbyder vi specialiseret alkoholbehandling og -rådgivning enten ambulant eller hos os. Behandlingsforløbet tilpasses personligt til dine specifikke behov, så du får en løsning, der passer din dagligdag.

Kan man få hjælp som pårørende?

Ja, hos AlfaRehab i Aarhus har vi også fokus på pårørende. Vi tilbyder rådgivning, der hjælper dig med at forstå og navigere i de situationer, der opstår, når man står på sidelinjen i en alkoholikers liv.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg ædru

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Støtte til pårørende

Er du pårørende til en person med misbrug?

Det kan være en stor udfordring at være tæt på en person med alkoholmisbrug, og mange oplever følelser som hjælpeløshed og skyld.

Hos AlfaRehab hjælper vi også dig, der er pårørende til en misbruger.

Vær opmærksom på, at misbrug ikke kun handler om alkohol. På vores misbrugscenter i Aarhus behandler vi en bred vifte af afhængigheder, herunder alkoholisme, stofmisbrug, og afhængighed af receptpligtig medicin.

Behandling og rådgivning i Aarhus

Alkoholafvænning skræddersyet til dig

Hos AlfaRehab i Aarhus udformer vi et personligt tilpasset behandlingsprogram, der er nøje afstemt med dine behov og din dagligdag.

Et forløb kan inkludere alt fra den indledende udredning og afrusning til døgnbehandling, gruppeterapi og individuelle samtaler – og vi garanterer dig fuld anonymitet, hvis du ønsker det.

Vores tilgang til alkoholbehandling fokuserer på at give hver enkelt klient de redskaber, der skal til for at opnå og vedligeholde en alkoholfri tilværelse.

Vores behandlingstilbud omfatter:

Alkoholrådgivning og behandling i Aarhus

Specialiserede behandlere

På vores misbrugscenter møder vi både klienter og deres pårørende med stor empati og indsigt i de udfordringer, et alkoholmisbrug medfører.

Alle behandlere hos AlfaRehab er veluddannede, og en stor del af vores personale har oplevet misbrug på egen krop, enten personligt eller som pårørende.

Derfor møder de dig i øjenhøjde og de ved præcis hvad du gennemgår.

Gratis alkoholbehandling

Hvis du visiteres af egen læge, kan du få gratis alkoholbehandling i overensstemmelse med Sundhedslovens § 141. Det betyder blandt andet, at:

  • Du ikke skal betale for behandlingen
  • Du kan være anonym, hvis du ønsker det
  • Du kan starte din behandling senest 14 dage efter første kontakt.

I Aarhus har vi ingen ventetid på opstart af vores alkoholbehandling, hvilket betyder, at du kan påbegynde din rejse mod bedring, så snart du er klar.

Fuld fortrolighed

Hos AlfaRehab sikrer vi, at ingen oplysninger om din alkoholbehandling bliver registreret i hverken offentlige eller private databaser. Det giver dig fuld kontrol over, hvem der kender til din behandling.

Ønsker du at forblive anonym under hele behandlingsforløbet, identificerer vi dig ved et nummer i stedet for dit navn.

Vores mål er at tilbyde et trygt og sikkert miljø for vores klienter, og vi ved, at anonymitet spiller en central rolle for mange.

Alkoholbehandling i Aarhus

Rådgivning og behandling hos AlfaRehab

Vores faciliteter er beliggende centralt i Aarhus på Hans Hartvig Seedorfs Stræde 3, 1 th. 8000 Arhus C

Lokalerne ligger, så du kan gå fra banegården, ligesom du nemt finder os med anden offentlig transport eller bil.

Parkeringsmuligheder finder du i gaderne omkring vores misbrugscenter.

Husk, at du altid kan kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvis du har behov for en anonym samtale, inden du starter i behandling.

Vi står klar til at fortælle mere om vores behandlingsmuligheder og hjælpe dig i gang med din rejse mod et liv uden alkohol.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Mange behandlingsmuligheder

Alkoholbehandling tilpasset din dagligdag

Herunder finder du et udsnit af de behandlingsmuligheder, vi tilbyder i Aarhus. Den rette løsning finder vi i fællesskab, så vi sikrer os, at den passer ind i din hverdag.

Udover de nævnte alternativer kan du desuden modtage behandling i dit eget hjem eller online.

Udredning og afrusning

Ethvert behandlingsforløb indledes med en vurdering af din situation og omfanget af din afhængighed.

Processen omfatter både fysiske og psykiske undersøgelser, der udføres af vores sundhedsfaglige personale, og resultatet danner baggrund for dit behandlingsforløb.

Ambulant behandling

Vores ambulante behandlingsforløb er udformet, så du kan få alkoholbehandling i dit eget hjem, hvilket gør det lettere at fastholde dine daglige rutiner og fortsat passe dit arbejde.

Det er vigtigt for os, at vi får udarbejdet et behandlingsforløb, der passer ind i din hverdag, da det er nøglen til en succesfuld behandling.

Intensiv dagbehandling

For dig, der har brug for mere støtte, før den ambulante behandling igangsættes, tilbyder vi et behandlingsforløb, der inkluderer hyppigere og længerevarende møder med alkoholbehandleren.

Det kan være en stor hjælp i begyndelsen, og vi fortsætter den intensive dagbehandling, indtil du er parat til at skifte til ambulant behandling.

Døgnbehandling

Kæmper du med et langvarigt alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt at indlede behandlingsforløbet med døgnbehandling.

Her opholder dig i vores døgnklinik alle døgnets timer, så vi kan gennemføre afrusning og abstinensbehandling.

Ofte stillede spørgsmål

At være fanget i alkoholens greb kan have en omfattende negativ effekt på dit liv, og det er ikke kun dig selv, der bliver ramt – det gør dine nærmeste også.

Nedenfor finder du svar på de spørgsmål, vi oftest møder i forbindelse med alkoholmisbrug og -behandling.

Brænder du inde med andre spørgsmål, skal du ikke tøve med at kontakte os. Du kan ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81 hele døgnet – vi hjælper dig uanset tidspunktet.

Hvornår er man alkoholiker?

Du er alkoholiker, når din trang til alkohol er så stærk, at du fortsætter med at drikke trods bevidstheden om de negative konsekvenser, dit misbrug har – både for dig selv og for dine relationer.

Hvad karakteriserer alkoholmisbrug?

Misbrug er, når dit forbrug af alkohol er så stort, at det forstyrrer dine daglige aktiviteter og påvirker dine sociale relationer og dit helbred negativt. Hvis du er afhængig af alkohol og oplever gentagne kontroltab i forbindelse med indtagelse af alkohol, er der også tale om et misbrug.

Hvad er forskellen mellem alkoholmisbrug og alkoholafhængighed?

Alkoholmisbrug og alkoholafhængighed er to sider af samme sag; det er et skadeligt indtag af alkohol, der påvirker misbrugerens liv og nærmeste negativt.

Hvordan behandles alkoholisme?

Alkoholbehandling indebærer ofte en kombination af afrusning og abstinensbehandling, individuelle samtaler med en psykolog og i nogle tilfælde medicin. Det første og mest kritiske skridt er dog, at alkoholikeren erkender de dybere årsager til misbruget.

Hvorfor udvikler nogen et alkoholmisbrug?

Der kan være mange forskellige årsager til, at en person udvikler et alkoholmisbrug. Ofte er det en måde at flygte fra andre problemer på, eller det kan være et forsøg på at dulme stærke følelser som sorg, vrede og frustration.

Med tiden kan alkoholmisbruget føre til yderligere psykiske udfordringer i form af angst eller depression, og en sådan dobbeltdiagnose kræver en særlig indsats i behandlingsplanen.

Hvad gør alkohol ved kroppen?

Alkohol påvirker alle kroppens organer og forstyrrer signalerne mellem nervecellerne, hvilket reducerer din reaktionsevne.

Ifølge Sundhedsstyrelsen indebærer ethvert forbrug af alkohol sundhedsmæssige risici, og et decideret misbrug øger desuden risikoen for sygdomme som kræft, diabetes, hjerte-kar-sygdomme og demens.

Det anbefales, at man ikke indtager mere end 10 genstande om ugen og højst 4 genstande på en enkelt dag.

En genstand er det samme som 12 gram alkohol. Det betyder blandt andet, at en øl på 33 cl defineres som en genstand, og det samme gælder for et glas vin på 12 cl eller et lille glas spiritus på kun 2 cl.

Alkoholforbrug blandt ældre, gravide og medicinbrugere

Er du gravid, ældre eller tager du medicin, er det vigtigt at være ekstra opmærksom på alkoholindtaget.

Sundhedsstyrelsen råder gravide til helt at undgå alkohol for at beskytte fosteret, mens ældre personer rådes til at være forsigtige, da evnen til at nedbryde alkohol falder med alderen.

Tager du medicin, bør du undersøge interaktionen mellem alkohol og den respektive medicin, da alkoholindtag i nogle tilfælde forstærker bivirkninger eller mindsker medicinens effekt.